Tűzvészben égett az előző

2023.01.20. 16:31

Egyre közelebb a Faluház újjáépítése Szászváron

W. K.

A Faluház újjáépítéséhez szükséges építési engedélykérelmet a közelmúltban beadta az önkormányzat, a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást várhatóan március végéig kiírják. Többek közt erről is szó esett a héten megtartott képviselő-testületi ülésen - számolt be a részletekről hivatalos internetes közösségi oldalán Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere. Előrelépés a projektben az is, hogy a megépülő közösségi térbe kerülő berendezési tárgyakat, azaz 130 széket és 32 asztalt nemrég megvásárolta az önkormányzat.

Mint ismeretes, a 2019-ben tűzvészben leégett Faluház helyreállítására mintegy 250 millió forint támogatást nyert a település sikeres pályázatával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretein belül.

A cél, hogy az épület visszanyerje eredeti, közösségi funkcióját, ezen kívül a konyha és az étterem felújításával ismét lehetővé válik, hogy a közétkeztetést is ismét innen oldják meg. A pályázati támogatásból a fűtés, a vízvezetékrendszer és a burkolatok cseréjére is sor kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!