Csütörtöktől jön a lehűlés

2023.01.30. 08:28

Ez a hét a szél jegyében zajlik majd

A következő időszakban időjárási frontok érintik a Kárpát-medencét, és okoznak gyakran szeles időt.

Zs. J.

Fotó: andreiuc88

Hétfőn frontok sora érkezik hazánk fölé, amelyekből több alkalommal kell elszórtan vegyes halmazállapotú csapadékra számítani, illetve a szél is megerősödik, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerdáig néhány fokot erősödik a nappali felmelegedés mértéke, szerdán néhány helyen 10 fok is lehet, és a szeles időnek köszönhetően a kedd, a szerda és a csütörtök hajnal sem lesz különösebben hideg. Csütörtöktől kezdve azonban lehűlés kezdődik, a hét végére gyenge havazással, hózáporral, írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Hétfő: Reggel még lehet kevés napsütés, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az ország északkeleti felén elszórtan alakul ki vegyes halmazállapotú csapadék.

Kedd: A napsütés mellett felhőátvonulások lesznek egy-egy futó záporral, hózáporral. Nagy területen lehet viharos az északnyugati szél. +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!