Végre fellélegezhetnek

2023.01.20. 21:40

Hamarosan indulhat a záportározó építése is Mánfán

W. K.

Napokon belül elkészül a Baranya-csatorna mederrendezése. Mint azt Takács Zsolttól, a település polgármesterétől megtudtuk, a munkaterületen már az eredeti állapot helyreállításán dolgoznak, takarítanak, szépítik a környezetet. 

Mint ismeretes, az elmúlt években a nagyobb esőzéseket követően többször is volt árvízkészültség a faluban, a hegyoldalról lezúduló hatalmas mennyiségű víztömeget ugyanis a Baranya-csatorna nem tudta elvezetni. Elengedhetetlenné vált a mederrendezés: a vízkár-veszélyeztetettség megszüntetését célzó beruházásra mintegy 130 millió forint pályázati támogatást nyert a település. A munkálatok során a falu teljes hosszában, mintegy 1870 méteren tették rendbe a Baranya-csatorna medrét, műtárgyak építésével kiegészítve, így védve meg több száz lakóingatlant és közintézményt egy esetleges újabb áradástól. 

A fejlesztés második ütemének, a záportározó építésének előkészítése is jól halad: a 100 millió forintos támogatásból megvalósuló fejlesztés megkezdéséhez a szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást hamarosan kiírják. A beruházás szintén kiemelkedő jelentőségű, hiszen ugyancsak a település villámárvizektől való védelmét szolgálja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!