Jubileumi ünnepség a Székesegyházban

2023.01.20. 15:05

Huszadik alkalommal adják át a pécsi Tüke-díjat

W. K.

Kerek jubileumot, két évtizedes tartalmas múltat ünnepel a hétvégén a Pécsi Tüke Alapítvány. Az igazi közösségi mozgalommá vált megmozdulás huszadik alkalommal ítélte oda és adja át a kiemelt rangra emelt Tüke-díjat.

A ceremónia a Pécsi Székesegyházban szentmisével kezdődik szombaton 18 órakor, a misét Felföldi László megyéspüspök celebrálja, ennek végén adják át az idei elismeréseket. Az ünneplő közösség ezt követően a Püspöki Magtár Látogatóközpontban találkozik, és méltatja tovább az újdonsült, illetve korábbi Tüke-díjasokat, elismerteket.

A Pécsi Tüke Alapítvány minden évben január 21-én adja át a Tüke-díjat, azt a közösségi elismerést, amit a pécsi polgárok jelölése és szavazatai alapján ítél oda az alapítvány grémiuma. Több éves hagyományként immár Ifjúsági Tüke-díjat is odaítél a kuratórium. A hétvégi jubileumi ünnepségen más Tüke-elismerések átadása is várható.

Mint ismeretes Pécs város szabad királyi rangra emelésének napja előtt tisztelegve 2004 óta minden évben hagyományosan január 21-én adják át a Tüke-díjat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!