Készülődnek Mohácson

2023.01.26. 13:14

Jön az első sokaclány-szépségverseny az Anka-bálon

A Selyemgyár Kulturális Negyed csodás báltermében rendezik meg a busójárás második napján, február 17-én a „sokac fülemüle”, Kersics Anka tiszteletére az Anka-bált, ahol a legszebb sokac lányt is megválasztják.

M.B. (forrás: mohácsi újság.hu)

Fotó: Laufer László

Kersics Anka, a kiváló mohácsi opera-, népdal- és nótaénekes idén lenne 101 éves. Kodály Zoltán és Vujicsics Tihamér tanítványa volt, hat nyelven énekelt, gázsijából Egyiptomban tevéket vásárolt a pesti állatkertnek, két fellépés között a szőlőjét művelte Mohácson. Államfők, királyok keresték a társaságát, imádta Nyugat és Kelet, s ugyanazzal a hittel és tűzzel dalolt a fény városában, a párizsi színpadokon, mint a helyi szociális otthon lakóinak. 

Az ő tiszteletére rendezik meg február 17-én az Anka-bált a Selyemgyár semmihez sem hasonlítható hangulatú báltermében. A társasági eseményen kerül sor az első sokaclány-szépségversenyre, ami a csodálatos viseletek mellett a gyönyörű mohácsi sokac lányokat is megismerhetjük. A jó hangulatért a The Connector Zenekar felel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!