Vízre is szállhatnak

2023.01.27. 13:35

Keresésre és más munkára is keresnek kutyákat a NAV-nál

W. K.

Fotó: Hüvösi Csaba

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal  keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol ismét. Az ebeknek a következő feltételeknek kell megfelelniük, ivartól és fajtától függetlenül: 10 és 36 hónap közötti életkor, kifogástalan egészségi állapot, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkezik, transzponderszámmal vagy chippel ellátott, az oltási könyve, útlevele tartalmazza a korának megfelelő kötelező (veszettség elleni) és ajánlott (kombinált oltás) oltási program szerinti igazolásokat, kizáró ok azonban, ha például egy kétéves kutya oltási könyvében csak az adott évre kötelező védőoltás szerepel, igazoltan féregtelenített , illetve a vásár előtti utolsó féregtelenítés időpontja is szerepel az oltási könyvben.

Speciális keresőfeladatra is vásárol kutyákat a NAV. Az ország folyami határátkelőhelyének ellenőrzéséhez olyan közepes vagy kis testű kutyát keresünk, amely megfelel a következő feltételeknek: bírja a magasságot, mélységet, erős zajokra, hanghatásokra nem mutat félelmet, csúszós, fényes felületeken, kicsi, szűk helyeken magabiztosan közlekedik, magas apportkészségű, kézben tartható, indokolatlanul nem agresszív.

A folyamellenőrzési feladatokra preferált kutyafajták ivartól függetlenül: kotorékebek, például szálkásszőrű tacskó, hosszúlábú terrierek, például foxterrier, jagd terrier, kisebb testű juhászkutyák, például német juhászkutya, malinois, vagy a felsorolt fajtákhoz hasonló típusú keverékek lehetnek.

A feltételeknek megfelelő, eladó kutyákkal a NAV március elejére tervezett kutyavásárán lehet részt venni, amire 2023. február 17-ig küldhető előzetes ajánlat a [email protected] e-mail-címre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!