Voksolás

2023.01.18. 15:48

Két képviselőt választhatnak meg a lakók Tarróson

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Mártonfai Dénes

Tavaly számos időközi-önkormányzati választást tartottak Baranyában, haláleset, lemondások miatt, többek között Kisjakabfalván, Siklósnagyfaluban, Mekényesen, Cúnban, Kisdéren, Fazekasbodán, Drávasztárán, Endrőcön, Bogdásán, Sárokon, Szilváson, Máriakéménden. A sok választásra amiatt került sor, mert a koronavírus terjedése végett több olyan intézkedés, lezárás lépett érvénybe, ami miatt a voksolást a korábbi kitűzött időpontokban nem lehetett megtartani. 

Az idei évben, tavaszig, Baranyában egyetlen egy településen tartanak időközi választást. Tarróson már 2022 novemberében kellett volna az urnák elé járulniuk a helyi lakosoknak, ám a szükséges jelölt hiányában akkor a választás elmaradt. Idén új időpontba tartanák meg a tarrósi időközi választást, amelyet március 19-re tűztek ki.  A két önkormányzati képviselő tisztségre a jelölteknek január 18-ától február 13-ig van lehetőségük jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!