Te jelentkezel?

2023.01.19. 16:54

Kezdődik az erdei fülesbaglyok számlálása

Zs. J.

Fotó: Piotr Krzeslak

Pénteken kezdődik és a következő hét hétfőjéig tart az erdei fülesbagoly telelőhelyek országos felmérése. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos, évenként megismételt erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Tavaly Baranyából 54 településről 280 erdei fülesbaglyot jelentettek, ami mint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület elérhető adataiból kitűnik, jelentősen kevesebb a 2021-es év felmérésénél (45 település, 909 erdei fülesbagoly).

Az erdei fülesbagoly drasztikus csökkenését két okkal magyarázták a szakemberek: a mezei pocok állományának jelentős csökkenésével, a másik az éppen a felmérés idejére betörő erős, sok helyen viharos szél. Az adatok rögzítése és beküldése az internetes Google form jelentőlapon történik, illetve papíralapon is rögzíthető, ami a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (mme.hu) honlapjáról tölthető le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!