Volt, aki jogi segítséget ajánlott fel

2023.01.28. 21:59

Kiállnak iskolájuk mellett a Nagy Lajos Gimnázium egykori diákjai

Miután a TASZ-szal közösen bejelentette a baloldali tüntetésen felszólaló pécsi gimnazista, hogy bepereli volt iskoláját, a Nagy Lajos Gimnáziumot, az iskola volt diákjai szimpátiatüntetés szervezésébe kezdtek – méghozzá a gimnázium mellett.

Bóka Máté

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumot akarja beperelni a balliberálisok által jogvédőnek nevezett TASZ-szal együttműködve Pankotai Lili, miután novemberben ugyan eljött az iskolából, de most úgy vélekedett, hogy pszichológiai hadviselést folytattak ellene, és  a véleménynyilvánítása miatt megalázták. 

Pankotai Lili azzal került be a hírekbe, hogy egy tavalyi ellenzéki tüntetésen felolvasta az egyik írását, amelyet slam poetry-nek nevezett, és véleménye szerint az a tanárok melletti kiállás része volt. A diáklány a mondataiban az iskolájára is utalt, valamint a kormányzati politikával kapcsolatban is kifejtette álláspontját, közben pedig többször trágár szavakat használt.

A Nagy Lajos Gimnázium igazgatója röviden elhatárolódott a szavaitól, amire válaszul a helyi balliberálisok egyik hangadója, baloldali ellenzéki tüntetések egyik kulcsszereplője férfi nemi szervet rajzolt a kiskorú diákok által is látogatott, egyházi intézmény kapujára, mondván „a f..odtól határolódj el, ne a diákodtól”. 

Pankotai az események után otthagyta a gimnáziumot, és egy alternatív iskolában találta meg a helyét – ennek ellenére most mégis a volt gimnáziuma ellen lép fel, mert szerinte „nem vele foglalkoztak, hanem a presztízsveszteséggel”, és úgy véli, hogy azért kell pert indítania, hogy „a többi iskola, vezetőség, tankerület észrevegye, nem mindent engedhetnek meg maguknak, és a tetteiknek következményük van”. A Soros György által finanszírozott TASZ pedig ebben segít is neki. 

Az iskola volt diákjai (köztük egy jeles ügyvéd is) azonban úgy gondolják, hogy a Nagy Lajos Gimnázium mellett kell kiállni. Van, aki az iskola volt diákjaként jogi segítséget ajánlott fel, mások pedig a per bejelentésének hírére szimpátiatüntetés szervezését kezdték az iskolájuk mellett. Úgy tudjuk, hogy többen ugyanígy vélekednek a pécsi polgári közösségben, mondván, a balliberális szervezet azért karolta fel a dolgot, hogy a konzervatív, nemzeti, keresztény értékeket valló oktatási intézmény ellen hangolják a közvéleményt, ráadásul per esetén a diákokat is beidézhetik a tárgyalásra, magával rántva fiatalokat is a részben baloldali politikai célzatú játszmába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában