Uniós pályázati siker

2023.01.09. 19:15

Kilegózták a felújítást, százmilliós építés indul

Sz. Zs.

Fotó: Pezzetta Umberto

A tavaly decemberi pályázati győzelem után januárban már indulhat is a felújítás a Nagy Ferenc téren. Az önkormányzat friss sajtóközleménye szerint a város 575 ezer eurót (kb. 230 millió forintot) nyert az energiapozitív otthonok építésére és felújítására irányuló EU-s finanszírozású, nemzetközi LEGOFIT-programon.

Amelynek jóvoltából Pécsett, egy kertvárosi ötszintes panelház egyik fele, 40 önkormányzati bérlakás, komplex felújításon esik át, míg 60 lakás változatlan marad. A projekt e kettősséggel hivatott mérni és elemezni az energiatudatos fejlesztés eredményét, azaz, hogy a felújított rész üzemeltetése mennyivel válik olcsóbbá a másiknál.

A munkák között külső hőszigetelés, nyílászárócsere, redőnyök és árnyékolók beépítése, a lapostető hő- és vízszigetelése, radiátorcsere és termosztatikus szelepek beépítése, gépészeti felújítás, napelem-telepítés, valamint szenzoros monitoring szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!