Mobilitási igazolvány

2023.01.31. 17:17

Külföldön tanulták a szakma alapjait a villányi diákok

Zs. K.

Forrás: telekiszakkepzovillany.hu

A villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói külföldi szakmai gyakorlaton vettek részt Portugáliában és Németországban a közelmúltban. A gyakorlat zárásaként nemrégiben EUROPASS mobilitási igazolványt kaptak az elvégzett tevékenységekről. 

A mobilitási igazolvány átláthatóvá és így összehasonlíthatóvá teszi a jelentkező által jelzett képességeket. Igazolja a mobilitási program során szerzett tudást, képességeket, kompetenciákat, emellett segíthet a munkahelykeresésnél, akár Magyarországon, akár Európában, mert az Unió tagállamai, a tagjelölt országok és az EFTA országok is ezt a dokumentumot használják külföldi gyakorlat, illetve tanulmány igazolásaként.

A tanulók a diáktársaiknak, tanáraiknak is bemutatták tapasztalataikat, majd átvették a kiállított dokumentumot. A villányi Teleki szakképző iskola konzorciumi tagként hét (két kertész és öt szőlész-borász) tanulónak biztosította a külföldi szakmai gyakorlatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!