Időközi választás lesz

2023.01.24. 12:30

Levélben búcsúzott el a polgármester Mecsekpölöskén

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Makovics Kornél

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy Baranyában idén tavaszig egy helyen, Tarróson tartanak időközi önkormányzati választást. A cikkünk megjelenése után kaptuk a hírt, hogy nemrég jelentette be a mecsekpölöskei polgármester, hogy nyugdíjba vonul, így itt is előrehozott választás lesz.

– Köszönöm a mecsekpölöskeiek megtisztelő bizalmát, hogy 1978 óta megszakítás nélkül választottak képviselőnek, majd 2010-től polgármesternek 

– írta elköszönő levelében Papp István Mecsekpölöske volt polgármestere, aki hozzátette, hogy elérte a nyugdíjas korhatárt, így január 10-től lemond a polgármesteri tisztségről, és nyugállományba vonul.

A Nemzeti Választási Iroda a napokban tette közzé, hogy a polgármester lemondása miatt időközi polgármester-választás lesz a településen. A kampányidőszak február 25-étől kezdődik, és a mecsekpölöskeiek április 6-án, vasárnap járulhatnak majd az urnák elé, hogy megválasszák az új polgármesterüket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában