A jó hangulat garantált

2023.01.05. 17:16

Már várják a kolbásztöltők jelentkezését

Már jelentkezhetnek a versenyezni kívánó csapatok a 12. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra - a hagyományok szerint február első szombatján tartják idén is a rendezvényt a Sportközpontban.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

A február 4-i megmérettetésre hat fős társaságokat várnak. A nevezési díj ellenében csapatonként tíz kiló kolbászhúst, valamint a munkálatokhoz szükséges asztalt és padokat biztosítják a szervezők, a feldolgozásnak kézi darálással kell történnie a kiírás szerint, a töltéshez szükséges eszközöket, fűszereket a versenyzők viszik magukkal. Az elkészült kolbászokat szakemberekből álló zsűri értékeli, a legjobbakat díjazzák. A jelentkezés határideje 2023. január 20. 

Mint ismeretes, a járványhelyzet miatt tavalyelőtt elmaradt a program, tavaly pedig a szokásos év eleji időpont helyett tavasszal rendezték meg. Minden alkalommal teltházas a fesztivál, és a versenyre meghirdetett helyek pár nap alatt elkelnek - idén is hasonló érdeklődésre számítanak a szervezők. 

A jó hangulatról a rendezvény egész ideje alatt a Perfect slágerzenekar és a Wery-Take retro band gondoskodik, a vendég pedig idén is DJ Dominique, a Retro rádió műsorvezetője, lemezlovasa lesz. 

A Kolbásztöltő Fesztivál Komló és a környék egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye - minden évben jellemzően cégek, intézmények indítanak csapatokat, de sok családi, baráti társaság is asztalhoz áll.  A legtöbben ötletes egyenruhákban versenyeznek, és kreatív asztaldíszek is színesítik minden esztendőben a programot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!