Kellemetlen szagú, ihatatlan

2023.01.27. 21:18

Még mindig sárga a csapvíz Szigetvár nyugati részén

Továbbra is sárga és kellemetlen szagú a víz a rejtélyes okból történt vasbaktérium elszaporodás következtében a település Ország úttól nyugatra eső részén.

M. R.

Fotós: Karnok Csaba

Olvasóink és a szolgáltató visszajelzései alapján megtudtuk, hogy nem csak a Szent István-lakótelepen van jelen a probléma, hanem számos családi házban is.

Jelezték például a Klapka György és a Bajcsy-Zsilinszky utca lakói is a víz ihatatlan minőségét, s azt is, hogy műanyag csövek esetében is jelen van a gond több családnál. Lapunk Vass Péter polgármestert is elérte, aki jelezte, hogy a jövő hét elején újabb hivatalos tájékoztatásra számíthat a lakosság. Röviden azt hangsúlyozta, a hosszú távú, folyamatos fertőtlenítés hatására lassú javulást remélnek.

A héten a szolgáltatóval és a kivitelezőkkel is történtek egyeztetések, január 23-án a Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen. Jelen volt dr. Kassay Veronika megyei tisztifőorvos főosztályvezető, Csollák István, a Baranya-Vízközmű Szolgáltató Zrt. verzérigazgatója, Kele János a Baranya-Víz Zrt. Szigetvári Üzem igazgatója, Csendes Istvánné a Szigetvári Járáhi Hivatal vezetője, Németh Zoltán vezető műszaki ellenőr a FÖBER Nemzetközi Igatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt. képviseletében, valamint a SZABADICS Építőipari Zrt. képviseletében Kemény Tibor építésvezető. 

A megbeszélést követően a rendszer átvizsgálására került sor január 25-én, várhatóan jövő héten több információ is publikussá válik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában