Lassú javulást remélnek

2023.01.30. 13:58

Még mindig sárga és szagos a csapvíz Szigetváron

Továbbra is sárga és kellemetlen szagú a víz a rejtélyes okból történt vasbaktérium-elszaporodás következtében a település Ország úttól nyugatra eső részén. Olvasóink és a szolgáltató visszajelzései alapján megtudtuk, hogy nem csak a Szent István-lakótelepen van jelen a probléma, hanem számos családi házban is.

M. R.

Illusztráció

Jelezték például a Klapka György és a Bajcsy-Zsilinszky utca lakói is a víz ihatatlan minőségét, s azt is, hogy műanyag csövek esetében is jelen van a gond több családnál. Lapunk Vass Péter polgármestert is elérte, aki jelezte, hogy a jövő hét elején újabb hivatalos tájékoztatásra számíthat a lakosság. Röviden azt hangsúlyozta, a hosszú távú, folyamatos fertőtlenítés hatására lassú javulást remélnek.

A héten a szolgáltatóval és a kivitelezőkkel is történtek egyeztetések, január 23-án a Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen. Jelen volt dr. Kassay Veronika megyei tisztifőorvos főosztályvezető, Csollák István, a Baranya-Vízközmű Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Kele János, a Baranya-Víz Zrt. Szigetvári Üzem igazgatója, Csendes Istvánné, a Szigetvári Járási Hivatal vezetője, Németh Zoltán vezető műszaki ellenőr a FÖBER Nemzetközi Igatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt. képviseletében, valamint a SZABADICS Építőipari Zrt. képviseletében Kemény Tibor építésvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában