Irány a disznótoros!

2023.01.04. 20:56

Meggyógyult és kóstolható a fehérhurka és a pálinka

Sz. Zs.

Fotó: Laufer László

Az idén ismét megtartják a térség kulináris élvezeteket nyújtó jeles téli rendezvényét, így február 11-én újra az Ormánságba várják a fehérhurka és a pálinka kedvelőit. Tavaly a pandémia miatt elmaradt az immár évtizedes hagyományokat ápoló, és már a határokon túlról is vendégeket csábító esemény. Amint azonban a szervező Sellye Városi Művelődési Ház egyelőre röviden, de örömmel tudósít róla, az idénre leküzdötték a betegség okozta akadályokat, így februárban ismét várják az országban kizárólag erre a tájegységre jellemző hagyományos disznótoros különlegesség, a fehérhurka, és persze a disznóvágásokon ugyancsak elengedhetetlen pálinka kedvelőit, illetve a finomságokat egymással versengve elkészítő csapatokat.

A 13. Ormánsági Fehérhurka Napjával, illetve az ehhez kapcsolódó 9. Ormánsági Pálinkaversennyel kapcsolatos jelentkezési és egyéb információkat a szervezők Facebook-oldalán teszik közzé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában