Fű alatt utalták el a pécsiek pénzét

2023.01.23. 16:54

Megint tízmilliókat költ propagandára Péterffy Attila

A teljes éves szociális tűzifára szánt pécsi keret majdnem dupláját, az év végi tűzijátéktól elvett összeg mintegy hétszeresét, 24 millió forintot adott csupán mellékesként Péterffy Attila, Pécs polgármestere a házi propagandacégnek az év végén. Az MSZP-DK-s támogatottságú városvezető ráadásul minderről csak foghegyről emlékezik meg egy salátaelőterjesztésben, és a képviselők sem tudhattak az elutalt közpénzről.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

Miközben a teljes baloldali propaganda azon dolgozik, hogy személyeskedő, sértegető hangnemben, lejárató kampányokat folytassanak – akár újságírók családját, vagy őket támadva –, addig az MSZP-DK-s városirányítók újabb tízmilliókat öntenek rájuk. 

A pénzt ráadásul az év végén akkor utalták el, amikor a pécsiek tömegeit fosztották meg attól, hogy a 2022-es nehéz esztendőt önfeledten szórakozva egy tűzijátékkal búcsúztassák. 

Ki tudja, hova ment a pénz?

Az önkormányzat akkor nem vállalta fel még a döntést sem, Péterffy Attila az elmúlt években százmilliókba kerülő propagandagépezetét, tanácsnokait felhasználva internetes szavazáson döntötte el – ha hinni lehet a baloldalnak –, hogy az év végén ne legyen tűzijáték Pécsen, az erre szánt pénzt inkább fordítsák tűzifára. Ez az összeg állítólag 3,5 millió forint volt, de azt már nem árulták el, hogy kivel és hogyan szerződtek le az újabb tűzifa osztására, vagy éppen pontosan kik lesznek a kedvezményezettek. A pécsiek egy része ezért azóta is kételkedik abban, hogy az állítólagosan a tűzifára költendő összeg célba is ért, és valóban a rászorulók kaphatták azt meg. 

Rengeteget kaptak, mégis tartoznak

A Gyurcsány Ferenccel együttműködő Péterffy Attila egy, a keddi közgyűlés elé kerülő, több ügyet is taglaló januári salátaelőterjesztésben árulta csak el, hogy a városházi propaganda zászlóshajója, a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. decemberben újabb 24 millió forintot kapott a pécsiek pénzéből. Az MSZP-DK-s támogatottságú Péterffy Attila a döntését azzal indokolta, hogy a központ ugyan az „egyéb bevételeit 20 százalékkal növelni tudta, az év végi lejárt szállítói számlák kiegyenlítése, a munkabérek és egyéb működési költségek finanszírozása tekintetében többlet önkormányzati támogatásra szorul”.

Kétszer annyi, mint az éves tűzifakeret

Arról viszont nem ejt szót a balliberális városvezető, hogy a decemberben csupán kiegészítésként propagandára adott közpénz közel hétszer annyi, mint amennyit pluszban szociális tűzifára áldoztak a pécsi tűzijáték helyett, de majdnem kétszer annyi, mint amennyit Pécs egész évben szociális tűzifára költ, hiszen az állítólag 13,5 millió forint. 

Fű alatt kapták meg a pénzt 

Péterffy egyébként azt sem indokolja, hogy miért nem várhatott a döntéssel a valamelyik januári, nyilvános bizottsági ülésig, illetve arról sem ejt szót, hogy miért nem tárgyalhattak az ügyről a december 14-én megtartott közgyűlésen, hiszen Péterffy Attila a „vállalat” ügyvezetőjével, Póré Lászlóval a „támogatásról” csak egy nappal később szerződött le, de már december 9-én iktatták az ezzel kapcsolatos dokumentumot. 

Termelik a veszteséget, a pécsiek meg fizetik

Az MSZP-DK-s célokat kiszolgáló cégnél egyébként csak tavaly 17,8 milliós veszteséget hoztak össze fél esztendő alatt annak dacára, hogy addig is több tízmillió forintos önkormányzati támogatást zsebeltek már be, amit többek között a cég főszerkesztőjének már három éve megemelt fizetésére költenek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!