Pályázat

2023.01.19. 19:28

Mini bölcsődét építhetnek Berkesden

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Nagy Balázs

Több mint 122 millió forint támogatást nyert a berkesdi önkormányzat a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében beadott pályázatával. Az óvoda épületét egy 128 négyzetméteres épületrésszel bővítik, melyben egy új, 8 kisgyermek befogadására és ellátására alkalmas mini bölcsődét alakítanak ki, a csoportszobához tartozó kiszolgáló helyiségekkel: dolgozói öltözővel, nevelői szobával, gyermek mosdóval és öltöztető helyiségekkel. A bölcsődei infrastruktúra kialakítása mellett a pályázati forrásból új eszközök, felszerelések, játékok beszerzésére is lehetőség nyílik. Az új épületrészben ezen kívül egy – az óvodai ellátást is segítő – fejlesztő-logopédiai szobát is kialakítanak.

A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez, az új fejlesztő és logopédiai szobának köszönhetően pedig az óvodába járó gyermekek megfelelő fejlesztésben részesülhetnek, egyénileg vagy kisebb csoportokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!