Veszély az utakon!

2023.01.10. 19:56

Nagyon fontos most a láthatóság - húzzák alá olvasóink

W. K.

Fotó: Hraskó István

Beköszöntöt az esős idő, a szürkületben ilyenkor még nehezebb a gyalogosokat észrevenni, mint egyébként - hívják fel a figyelmet olvasóink. 

- Esős időben, szürkületben, rendkívüli figyelem szükséges ahhoz az autósok részéről, hogy a zebrán átsétáló gyalogosokat észrevegyék, ha azok sötét ruházatban sétálnak át az úton

 - hangsúlyozza egy olvasónk. - Aki ismeri jól a terepet, és tudja, hogy hol vannak a gyalogátkelők, könnyebb helyzetben van. Aki azonban ismeretlen  a városban, rendkívül óvatosnak kell lennie, nehogy elüssön valakit. Ezekben a napokban is így van ez, sokkal nehezebb a közlekedés, hiszen még napközben is szürkület van. A sötét színű kabátra ezért jó a fényvisszaverő, ha valaki mindenképp ragaszkodik a fekete, szürke, sötétbarna színekhez. A gyerekek esetében is nagyon fontos ugyanez - írta észrevételében. 

- Nagyon sok helyen beszerezhetők a fényvisszaverő csíkok, amelyek ruhára, táskára felragaszthatók. Legalább a gyerekeket szereljük fel ilyenekkel! megkezdődött az iskola, az eső naphosszat esik - a reggel útnak induló gyerekek, vagy a délután hazafelé tartók a zebrán is nehezen észrevehetők a korai szürkületben, a csapadéktól fénylő útviszonyok között. Fontos lenne a láthatóságuk! - hangsúlyozza egy másik előfizetőnk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!