Káosz a hegyoldalon

2023.01.29. 19:50

Nem foglalkoznak a városházán a tettyeiek kérésével

Amióta megváltozott a forgalmi rend, a Tettyén élők tiltakoznak az ellen, hogy a Vince utcán kelljen végighajtaniuk, mivel csapadékos időben az valóságos folyóvá válik. Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője látva a városvezetés tétlenségét, arra kérte a lakosok, hogy ne csak a terület baloldali képviselőjének, hanem neki is juttassák el a kérésüket.

Bóka Máté

Fotó: AS

Még a legminimálisabb műszaki érzékkel sem túl bonyolult dolog belátni azt, hogy a hétköznapi autókat nem vízi közlekedésre gyártották, így ha több víz éri őket a kelleténél olyan helyeken, ahol erre nincsenek felkészítve, akkor egyszerűen tönkremennek. A tettyeik részben ezzel is érvelnek, amikor amiatt tiltakoznak, hogy a nemrégiben bevezetett forgalmi rend szerint a Vince utcán kell egyirányban haladniuk, s ugyanígy a Tettye utcán is csak lefelé szabad nekik közlekedniük. A másik fontos érvük pedig az, hogy a Vince utca nem ilyen terhelésre készült el az Európa Kulturális Fővárosi programban– s való igaz, az ott lerakott nagyméretű térkövek láthatóan kezdenek kimozdulni a helyükből, és csak idő kérdése, hogy mikorra válik a teljes utca járhatatlanná.  

A tiltakozók szerint előzetes hatástanulmány és a környék lakói véleményének az ismerete nélkül hoztak döntést néhány Tettye utcai lakó kérésére, amikor megalkották az új forgalmi rendet. A helyiek már hónapokkal ezelőtt jelezték a problémákat a Péterffy Attila vezette önkormányzatnak, valamint a baloldali koalíciót erősítő helyi képviselőnek, P. Horváth Tamásnak, de semmilyen változás nem történt. A közelmúltban lapunkhoz fordultak, mert a szocialista-DK-s önkormányzat nem vett tudomást róluk, holott már korábban 200 aláírást is összegyűjtöttek. Érveik egyébként meglehetősen világosak: mivel a korlátozott várakozási övezet bevezetése óta a Tettye utcában is megszűnt a tumultus, ezért vissza is lehetne állítani a korábbi forgalmi rendet a környéken, és ismét kétirányú lehetne a közlekedés.  

Néhány napja pedig jelezték, ismét ömlik a víz az utcában és azóta sem jelzett nekik senki, hogy egyáltalán foglalkoznának az üggyel.

 

Lapunk is próbálta már elérni a helyi képviselőt, P. Horváth Tamást a hivatalos önkormányzati email-címén, de egyáltalán nem reagált. 

Kővári János, a szomszédos belvárosi körzet egyéni képviselője, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője a Dunántúli Naplónak azt mondta, hogy várhatóan a jövőben a közlekedési kérdésekkel is foglalkozhat az önkormányzat, ezért érdemes lenne a kérésüket neki – nyilván esetlegesen még P. Horváth Tamásnak –, illetve a Városüzemeltetési Főosztály főosztályvezetőjének is postázni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában