Dobjunk egy zseton!

2023.01.23. 19:51

„Ön választ, mi segítünk”: idén is támogatja a közösségi a célokat a Tesco

Idén 12. alkalommal lehetett pályázni helyi közösségépítő tevékenységek támogatására a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának keretén belül. A 173 továbbjutott pályázat közül az áruházlánc vásárlói által február 12-ig leadott szavazatok döntik majd el, ki milyen értékű támogatásban részesül.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Ismét, immár 12. alkalommal támogatja a helyi közösségi célokat a Tesco. Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében az áruház országosan összesen 180 kezdeményezés támogatására összesen 42 millió forintot adományoz, ezzel támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. Akik az üzletben várják a szavazatokat, már nyertesek, továbbjutottak, így legkevesebb 100 ezer forint támogatást már biztosan kapnak. 

A vásárlók február 12-ig összegtől függetlenül minden vásárlás után egy darab zsetont kapnak, amellyel az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon az adott körzet 3 továbbjutó pályázatának egyikére adhatják le voksukat. Ezek közül a szavazási időszak végén a körzetenként legtöbb zsetont kapott kezdeményezés 400 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint támogatásban részesül projektje megvalósításához. 

A pécsi áruházakban az Érezd Jól magad Alapítvány, a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület, valamint a Mosolymanó Közhasznú Egyesület programjait támogathatjuk. Utóbbi szervezet az 50 év felettiek részére rendszeres találkozási lehetőséget szeretne biztosítani, melynek célja a közösség megerősítése, az elmagányosodás megelőzése. A „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület 2023-as nyári tábort szeretne szervezni az autizmusban érintett gyermekeknek, az Érezd Jól magad Alapítvány pedig a Bornemissza Gergely Utcai Tagóvoda kisgyermekei számára mozgásfejlesztő eszközöket – rollereket, futó bicikliket, oktató játékokat – szeretne vásárolni.

A mohácsi és a siklósi üzletekben szintén három projekt versenyzik a zsetonokért. A támogatásból a Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola területén magaságyásokat szeretnének kialakítani, a „Siklósi Dózsa György Úti Óvoda Gyerekeiért” Alapítvány Szemfüles érzékszervek címmel szeretne projektet szeretne megvalósítani, az Együtt a Kémes Körzet Gyermekeiért Alapítvány változatos programokkal szeretné színesíteni a kisgyermekek mindennapjait. 

A komlói és a szigetvári áruházakban a Felsőszilvás a Gyermekekért Alapítvány, illetve a Csillagvirág Egyesület tevékenységét, vagy a nagydobszai általános iskola kompetenciafejlesztő foglalkozásait támogathatjuk. 

Baranyából most nem volt különdíjas

Ez alkalommal 60-nal több pályaművet nyújtottak be a szervezetek, mint legutóbb, így az előző fordulóhoz hasonlóan, most is négy különdíjat osztott ki a Tesco a kiemelkedő kezdeményezésekért. A Heves vármegyei Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének érzékszervek használatára épülő, szemléletformáló szabadulószoba kialakítását célzó pályázata, a Pest megyei Seizan Karate-Do Sportegyesület ép és sérült versenyzők részvételével zajló parakarate-verseny és -bemutató szervezéséről szóló programja, a Somogy megyei Verebély László Vasúttörténeti Egyesület iskolás és óvodás csoportoknak szóló, ingyenes vasúttörténeti kiállításhoz kapcsolódó tevékenysége, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszasas Közösségért Egyesület közösségi tér felújítására irányuló projektje egyenként 275 ezer forintos különdíjban részesült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!