Komoly viták

2023.01.31. 11:36

Pécsi ellenzék: Péterffy haverjai gazdagodnak tovább idén is

A pécsi 2023-as költségvetésről kiderült, hogy a szocialista-DK-s városvezetők cégvezetői prémiumokon, tanácsadókon, ügyvédi megbízásokon nem spórolnak idén sem, miközben eddig is 10-11 milliárd forintnyi hitelt vettek fel – erről beszélt a gazdasági és költségvetési bizottság fideszes tagja, Barkóczi Csaba a városházán tartott keddi sajtótájékoztatóján.

B. M.

A pécsi közgyűlés február közepén tárgyalhatja meg az idei költségvetésről szóló rendeletet, amely már most komoly vitákat szült. Kedden a városvezetés ugyanis egyeztetésre hívta az ellenzékben lévő frakciókat, köztük a balliberális koalícióból kiszorult baloldali Tiszta Kezek Frakció, valamint a Fidesz, az ÖPE-KDNP tagjait. Azonban ezt a megbeszélést Barkóczi Csaba látszategyeztetésnek, kommunikációs fogásnak tartotta, hiszen a költségcsökkentő javaslataikat sem akarták elfogadni. 

Maradnak a cégvezetői prémiumok

– Egészen elképesztő, ami történt a megbeszélésen - mondta a gazdasági és költségvetési bizottság fideszes tagja. – Semmilyen dokumentumot nem kaptunk az egyeztetés előtt, és csak a szóban elmondottak alapján szembesültünk a számokkal, a drasztikus elképzelésekkel. Ami borítékolható, hogy a városvezetők nem hajlandók hozzányúlni a cégvezetői prémiumokhoz, hiába kezdeményeztük, ezért ezeket több tízmilliós, százmilliós nagyságrendben kifizetik 2023-ban és 2024-ben is.

Nem számíthatnak jóra a sofőrök sem

– A Tüke Busznál dolgozó sofőrök sem számíthatnak semmilyen jóra, hiszen a város baloldali irányítói csak az egyik szakszervezettel hajlandók beszélni a sofőrök béréről, amelynek vezetője az a Hofekker Ferenc, aki korábban MSZP-s támogatottságú képviselőjelölt is volt - tette hozzá a politikus, aki szerint a másik, ugyanolyan taglétszámú érdekképviseletet nem hajlandók figyelembe venni, velük is tárgyalni. 

10 milliárdos hitelt vett fel a pécsi baloldali önkormányzat 
A költségvetési bizottság tagja úgy látja, hogy pazarlás jellemzi majd az idei költségvetést, illetve olyan intézkedések, aminek a kárát a lakosság látja. 

– Kijelenthetjük, hogy a 2023-as költségvetés, a haverok költségvetése és Péterffy Attila polgármesternek és barátainak a gyarapodását fogja szolgálni – fogalmazott. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy 10-11 milliárd forintos EIB-hitelt már felvettek eddig a baloldaliak, és miközben „a haveri körnek tízmilliós jutalmakat osztanak" a kormányt szidják, de Pécs bajainak megoldását a kormányzattól várják. 

Felvetésünkre Barkóczi Csaba megemlítette, hogy a tanácsadói, ügyvédi díjakhoz sem nyúlnak hozzá, ahogyan semmilyen személyi jellegű kiadás csökkentésére sem hajlandók a városvezetők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!