Ruzsa: Demagóg baromságok!

2023.01.24. 16:39

Péterffy: Ne óbégasson, kolléga úr! Vegyen be nyugtatót!

Az MSZP-DK-s támogatottságú, Gyurcsány Ferenccel együttműködő pécsi polgármester a keddi közgyűlésen sem tudta türtőztetni magát, amikor a Magyarürögi vízfolyás miatt kérték számon azért, mert a város újabb hitelből, el nem végzett munka után akar kifizetni közel 15 millió forintot. 

Fotó: Laufer László

Totális mélyrepülés a pécsi közgyűlésben 

- Ne óbégasson, kolléga úr - így szólt oda Barkóczi Csaba fideszes képviselőnek az egykor még Európa Kulturális Fővárosának számító, 2000 éves múltra visszatekintő Pécs első embere, Péterffy Attila a a keddi közgyűlésben.

 A polgármester azért akad ki, mert a jobboldali ellenzék kérdőre vonta azért, mert újra hitelből közel 15 milliót fognak azért kifizetni egy vállalkozónak, aki a baloldal által kiírt közbeszerzésen elnyerte 2020-ban a munkát a Magyarürögi vízfolyás rendezésére, ám azt végül nem valósították meg, mert lakossági tiltakozás indult a projekt ellen. 

Péterffy szerint az előző városvezetés idején készült tervekről van szó, de a helyiek lapunknak azt mondták már korábban, hogy ezeket a  terveket nem is látták. Ráadásul Péterffyéket senki nem kényszerítette arra, hogy 2020 márciusában kiírják az ezzel kapcsolatos közbeszerzést és 2020 nyarán le is zárták a pályázatot. 

A polgármester aztán a teremben ülő , a Polgármesteri Hivatal szakembereit is ekézte, mondván "látom itt van egy rakat jogász, de egyik se képes a saját jogi álláspontját elmondani". Majd azt is javasolta, hogy az ellenzék is menjen el tárgyalni a vállalkozóval való tárgyalásra, hogy megegyezzenek. 

Csizmadia Péter szerint ez ebben a formában felveti a hűtlen, vagy hanyag kezelés gyanújának a lehetőségét is, szerinte felháborító, hogy a polgármester által aláírt szerződésből úgy akar kimászni, hogy mások végezzék el helyette ezt a munkát. 

Péterffy szerint ők "mintaszerűen" kezelték a projektet és kíváncsi, hogy a bíróság előtt is megteszi-e ezt. 

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek Frakció vezetője azt is mondta, ezt a pénzt éppen fordíthatnák a Harmadik Színházra, amire aztán Ruzsa Csaba, Péterffy Attila alpolgármestere úgy reagált, hogy "demagóg baromságok". Hencsei Zsolt - szintén a Tiszta Kezek Frakció tagja  szerint sem a vállalkozónak, sem az önkormányzatnak nem róható fel a hiba és nagyon örülne annak, hogyha ő is úgy kaphatna pénzt, ha nem dolgozna.  

Bognár később azt is kikérte magának, hogy a képviselői keretének megvonásával fenyegette meg őt a pécsiek által meg sem választott Ruzsa Csaba. 

Péterffy még Berényi Zoltánnak, az ÖPE-KDNP-s képviselőnek is odaszólt, hogy "vegyen be nyugtatót", miután Berényi is kifejezte nemtetszését amiatt, hogy a felelősséget át akarta hárítani másokra. 

Végül mégiscsak elnapolták a napirendet. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!