Olvasói levél

2023.01.07. 21:18

Pörkölttel készültem – de nem kellett az unokáknak...

Olvasónk meglepetéssel készült az unokáinak karácsonyra – de nem jól sült el az akció, a gyerekek nem rajongtak a töltött káposzta helyett tálalt pörköltért.

bama.hu

– A lányomék már előre szóltak, hogy ha lehet, ne töltött káposztával várjam őket karácsonykor, mert igazából már ők sem szeretik, az unokáim meg pláne nem – mesélte lapunknak egy régi előfizetőnk Pécsről. – Igaz, tavaly még megették, de azóta, legalábbis elmondása szerint, kiszerettek belőle. Úgyhogy nem azt készítettem, hanem pörköltet. Azt mindenki szereti, nem?

Legalábbis én ezt gondoltam. Ráadásul tarhonyával csináltam, mert tudom, hogy a gyerekek a legtöbbször így kapják a menzán is. Aztán karácsony második napján meg is jöttek, szépen terített asztallal vártam őket. A húslevest még csak-csak megették, de a pörköltnél már húzták a gyerekek a szájukat. Amikor kérdeztem, hogy mit ennének, azt mondták, hogy hamburgert meg pizzát.

Nincsen nekem bajom az ilyen ételekkel, sőt, jó is az, ha megkóstoljuk más nemzetek különlegességeit, de szomorúnak tartom, hogy eközben a hagyományos magyar ételek kezdenek visszaszorulni. Nem tudom, miként lehetne ezen változtatni, de tenni kell valamit, az biztos, mert különben jövő karácsonyra meg kell tanulnom pizzát sütni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!