Közös programra is nyertek

2023.01.15. 13:58

Sikerrel pályázott tavaly a horvát önkormányzat

A Siklósi Horvát Önkormányzat tavaly több kisebb projekttel pályázott sikerrel a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél.

Zs. K.

Fotó: Laufer László

A júliusban megvalósított VII. Siklósi Horvát Napra 500 ezer forint támogatást nyertek. A hagyományos nyári rendezvény délután a felújított alsószentmártoni kereszt megszentelésével kezdődött, melynek felújítására, szintén egy nyertes pályázatuknak köszönhetően 950 ezer forint támogatást nyertek. Ezt követően a Siklósi Várban folytatódott az alsószentmártoni sokác emlékkiállítás bejárásával, a Baranyai horvát népviseletek – Mohácsi sokácok című kiadvány bemutatójával, és esti zenés táncházas programmal.

Egy horvát iskolai könyvtár létrehozására 300 ezer forint támogatást kaptak, melynek köszönhetően a Kanizsai Dorottya Általános Iskola horvát szakkörös és a horvát nemzetiségi nyelvoktató program tanulói számára egy olyan horvát nyelvi könyvtár jött létre, amelynek könyvállománya a horvát nyelvi képzést támogatja: horvát nyelvkönyvek, szótárak, horvát nyelvű ismeretterjesztő könyvek is rendelkezésre állnak a tanulóknak és tanáraiknak.

Szintén 300 ezer forint támogatással valósíthatta meg a helyi nemzetiségi önkormányzat a Siklósi Horvát Karácsony rendezvényét a Kanizsai Dorottya Általános Iskolában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!