Gyorsabb és kényelmesebb lesz a gyógyulás

2023.01.27. 17:19

Százmilliós fejlesztéssel bővült új szárnnyal és műszerekkel az Uro-Clin az Irgalmasoknál

Jelentősen lerövidülő várakozási idő, a világszínvonalú módszerek és eszközök révén még biztonságosabb beavatkozás és gyorsabb gyógyulás, mindez akár luxuskörülmények között – a prosztataproblémákkal küszködők számára e négy óriási előny ígéretével avatta fel január 27-én a pécsi Uro-Clin Urológiai Magánklinika vadonatúj részlegét dr. Fábos Zoltán ügyvezető, klinikai főorvos.

Szűcs Zsolt

Fotó: Laufer László

Köszöntőjében a történelmi miliőre is utalva, hiszen a klinikának helyet adó Irgalmas rendi épületben 1796 óta gyógyítanak és ápolnak betegeket, fénykorában 400 ágyon is kórtermeiben. Az 1997-ben alapított Uro-Clin a legmodernebb szellemben viszi tovább a rend hagyományait: az országban elsőként alkalmazott modern vesekőzúzó eljárást, újítóként vetette latba a betegekért a lézertechnikát, és hozzájuk köthető az ezredforduló új vívmányának, a prosztatabetegségek alternatív hőkezelésének hazai bevezetése is. 

A 29 fős orvosi és ugyanekkora szakmai segítőcsapat évente több ezer beteg gyógyításával szolgálja a régió urológiai járóbeteg-szakellátását és élenjáró ellátó az egynapos urológiai sebészetben is.

Fotós: Laufer László

A százmillió forintos fejlesztés nyomán most átadott új magánklinika-részleg egyágyas, magasan felszerelt kórtermeiben szinte kórházi luxuskörülményeket kínál, miközben az országban is ritkaságszámba menő orvostechnológiai eszközt vet be a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás (BPH) kezelésére. 

A tavaly éppen e klinikán úttörőként alkalmazott Rezüm-vízgőzterápia a járóbeteg-ellátásban, helyi érzéstelenítéssel elvégezhető eljárás a közepesen súlyos alsó húgyúti tünetek kezelésére. Minimalizálja a hagyományos műtéti eljárások és gyógyszerek mellékhatásainak kialakulását. Az országban egyedülállóként végeznek térítéses ellátásban endoszkópos vesekő-eltávolítást, emellett húgycső-plasztikai műtétekre váró betegek számára is minimális várakozási időn belül kínálnak gyógyulási lehetőséget.

Fotós: Laufer László

Az új klinika a hagyományos eljárásokkal végzett további számos ellátási forma mellett e módszerrel várhatóan több száz azonnali megoldásra és gyógyulásra vágyó betegen segíthet már a közeljövőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában