Fidesz sajtóközlemény

2023.01.25. 17:01

„Tiltakozunk a szocialista-gyurcsányista városvezetés maffiatempót idéző fenyegetése ellen!”

A keddi, igencsak botrányosra sikeredett pécsi közgyűlésre reflektálva sajtóközleményt adott ki a Fidesz és az Összefogás Pécsért Egyesület, amelyet változtatások nélkül közlünk.

bama.hu (forrás: FIDESZ Pécsi Képviselőcsoportja)

Fotó: Löffler Péter

„A rendszerváltozást követő demokratikus önkormányzati hatalomgyakorlás kezdete óta soha nem fordult még elő, hogy pécsi városvezetők megfenyegették volna a szabadon megválasztott önkormányzati képviselőket. A tegnapi közgyűlésen azonban így történt, nem is akárhogyan!

Ahogy azt mi, ellenzéki – köztük bal- és jobboldali, független és pártok színeiben jelenlévő – képviselők észrevettük, Pécs MSZP-DK-s vezetése az önkormányzatot, vagyis a pécsiek közösségét megkárosító, hűtlen kezelés gyanúját is felvető döntésre készül. Péterffy Attila polgármester ugyanis el kíván állni egy általa korábban aláírt vállalkozási szerződéstől, mégpedig úgy, hogy egyúttal 14 millió forinttal „kiengesztelné” a jelek szerint baráti építési vállalkozót, aki a rábízott munkát – a magyarürögi vízfolyás medrének rendezését - valójában nem végezte el.

Miután erre figyelmeztettük a polgármestert, Péterffy Attila és gazdasági alpolgármestere, Ruzsa Csaba a képviselők nyílt sértegetésébe kezdett, majd maffiatempóban egyszerűen megfenyegették őket. Közölték: a képviselői keretükből fogják levonni ezt a 14 millió forintot, ha most nem tudják elintézni a kifizetést; illetve Ruzsa Csaba az ülést követően nyilvánosan közölte: bosszúból elterjeszti a városban, hogy az ellenzék egyes képviselői a pécsi vállalkozók ellen dolgoznak – ami természetesen hazugság!

Pécs baloldali, szocialista-gyurcsányista vezetése mások elhallgattatása és megfélemlítése mellett rohamtempóban éli fel a pécsiek jövőjét! Több, mint 10 milliárd forint hitelt vettek fel az elmúlt években, miközben felelőtlen költekezésük miatt tíz- és százmilliók folynak el a számukra kedves, de valójában haszontalan tanácsadók díjazására, a cégvezetők prémiumaira, vagy éppen luxusautók bérleti díjára. Nem csoda, hogy Pécs a csőd szélére jutott!

Péterffy Attilának és szocialista-gyurcsányista siserehadának ideje megértenie, hogy nem fenyegethetnek meg egyetlen pécsit sem azért, mert rámutat a felelőtlen döntéseikre és arra a méltatlan magatartásukra, ahogyan közhivatalukat gyakorolják.

Megerősítjük, hogyha Péterffy Attila és Ruzsa Csaba kifizetik ezt a jogosulatlan 14 millió forintot a baráti vállalkozójuknak, azonnal feljelentést teszünk a rendőrségen, mert ez a közpénz-herdálásnak már olyan szintje és minősítette esete, ami banánköztársaságokban is szokatlan lenne!

Kelt. Pécsett, 2023. január 25. napján

Tisztelettel,

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja

Összefogás Pécsért Egyesület - Kereszténydemokrata Néppárt Képviselőcsoportja”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában