Van, aki nyugdíjba vonul

2023.01.29. 11:57

Új helyen teljesítenek szolgálatot a plébánosok

W. K.

Illusztráció

Fotó: Emily Marie Wilson

Személyi változásokat rendelt el – az érintettekkel való előzetes egyeztetést követően – február 1-jétől Felföldi László megyés püspök a Pécsi egyházmegye lelkipásztori ellátása érdekében. 

Erb József c. prépost, tb. esperes plébánost kérésére, egészségi állapotára tekintettel felmentette a himesházai plébánia vezetéséből és nyugállományba helyezte. Matis Géza aparhanti plébánost Himesházára helyezte, Bartha Zsolt hosszúhetényi plébános pedig Aparhanton folytatja szolgálatát – közölte a Pécsi egyházmegye. 

Lovász Zsolt iregszemcsei plébánost a megyés püspök Hosszúheténybe helyezte. Sebestyén-Molnár Árpád kisegítő lelkészt – felmentve a dombóvári plébánián betöltött megbízatásából – plébánosnak nevezte ki a simontornyai plébániára a főpásztor. 

Németh Antal Ferenc vajszlói lelkészt – szintén felmentve eddigi megbízatásából – kinevezte a dombóvári plébániára kihelyezett lelkésznek döbröközi lakhatással. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!