Több mint tíz éve támogatják

2023.01.12. 13:14

Ünnepségre várják a tehetségprogram ösztöndíjasait

Zs. K.

A Duna-Dráva Cement Kft. alapítványa évek óta díjazza a tehetséges fiatalokat. Képünk a 2019-es ünnepségen készült.

Az idei évben is folytatódik a Duna-Dráva Cement Kft. alapítványa, a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány a DDC a Tehetségekért Ösztöndíjprogramja, melyet több mint tíz éve azzal a céllal indítottak útjára, hogy a beremendi és a váci cementgyár vonzáskörzetében élő, kiemelkedően tehetséges és jó tanulmányi eredménnyel rendelkező általános és középiskolás diákok számára rendszeres ösztöndíjat, anyagi forrást biztosítson. Az ösztöndíjas tanulók egy éven keresztül részesülnek támogatásban, amelyet képességeik kibontakoztatásához és személyes céljaik eléréséhez használhatnak fel. Az ösztöndíj mértéke az általános iskolásoknak havi 8000 forint, míg a középiskolásoknak havi 10 000 forint támogatás egy teljes tanéven keresztül. A DDC Vácott és Beremenden eddig közel 1500 tehetséges tanulót támogatott, megközelítőleg 113 millió forinttal. A 2022/2023-as tanévben Beremenden 43 tanulónak ítélt meg támogatást a kuratórium, 31 általános és 12 középiskolás diák számára.

A DDC Tehetségekért Ösztöndíjprogram átadó ünnepségére pénteken 14 órakor kerül sor a Siklós Térségi Könyvtár és Ismeretközpontban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!