Postabontás

2023.02.08. 11:16

A blokkra nem vonatkozik minőségi előírás? - teszi fel a kérdést olvasónk

A blokkokat meg kell őrizni, de mi van akkor, ha a felirat eltűnik a papírról? - teszik fel a kérdést olvasóink.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: YAKOBCHUK VIACHESLAV

- Egyre gyakoribb, hogy a hipermarketekben olyan papírra nyomtatják a blokkot, amiről a számok néhány hét, legfeljebb hónap alatt eltűnnek. Ami azért problémás, mert például porszívót vásároltam, és ha meghibásodik, nem fogom tudni bizonyítani semmivel, hogy hol vásároltam, és így a jótállástól is elesek - panaszolta olvasónk. Feltéve a kérdést: - Nem lehet, hogy éppen ezért nyomtatnak ilyen papírszalagra? Én azt a megoldást választottam, hogy az okostelefonommal lefotózom ezeket a szalagokat, bízva abban, hogy ha szükség lesz rá, elfogadják.

Más is hasonló észrevételt tett: - Minden blokkot megőrzök, még az élelmiszerekről kapottakat is. Hogy ha gond van, tudjak reklamálni. A kezembe akadt a minap a két évvel ezelőtt vásárolt mikrohullámú sütőm blokkja - a számok alig voltak rajta láthatók. Nincs erre vonatkozó minőségi előírás? Gondolom, újrahasznosított papírt használnak, a nyomdafesték pedig nem a legtartósabb. Így viszont nehéz hiba esetén reklamációval élni - fogalmazta meg gondolatait egy másik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában