Új kurzust is létrehoznak

2023.02.04. 19:50

A közjegyzői hivatást is népszerűsíti a pécsi egyetem

Magasabb szintre emelte korábbi partneri kapcsolatát a Pécsi Tudományom Állam- és Jogtudományi Kara a Pécsi Közjegyzői Kamarával. Együttműködési megállapodást kötöttek a hallgatók szakmai gyakorlatának elősegítésének, valamint a regionális, minőségi közjegyzői utánpótlás fejlesztése érdekében.

Cz. E.

Fotó: AS

A kar dékánja, dr. Fábián Adrián kiemelten fontosnak tartja a gördülékeny együttműködést minden partnerrel, különösen a klasszikus jogászi hivatásrendekkel, így a közjegyzői érdekképviseletekkel. Az egyetem érdeke, hogy az elméleti ismereteket gyakorlatival is kiegészítsék, ezért is fejlesztenek közösen egy a közjegyzői feladatokat bemutató kurzust. Céljuknak tekintik, hogy közelebb vigyék e hivatást a joghallgatók felé.  

A megállapodás keretében a kamara lehetőséget biztosít arra is, hogy a hallgatók gyakorlati-, szakmai foglalkozáson, vagy szakmi gyakorlaton vegyenek részt, amely által a köztestület tagjaitól tudnak szakmai felkészültséget szerezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában