Helyi legendákkal ismerkedhetnek

2023.02.20. 16:34

A pécsieknek is tudnak újat mutatni a tematikus városnéző sétákkal

Lásd más szemmel a várost! – szlogennel csalogat városnéző tematikus sétáira az Imagine csapata.

Zs. K.

Fotó: Dunántúli Napló

A szervezők alig várják, hogy megmutassák azt a rengeteg rejtett szépséget, amit Pécs tartogat. A séták során bejárják a belváros és a Tettye utcáit, felszínre hozva mindazon érdekességeket, legendákat és izgalmas történeteket, melyek nem csak a városba érkező turisták, hanem a pécsiek számára is izgalmasak lehetnek. 

– Már 2017 óta szervezünk Pécsett is tematikus sétákat, melyek egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek. Jelenleg három témakör köré építjük az idegenvezetéseket, de éppen tervezzük ezek bővítését és fejlesztését

 – árulta el nekünk Káldi Emese ügyvezető. A vezetésekre nem csak turistákat, hanem pécsieket is szeretettel várnak, akiknek bizton tudnak újat mesélni. 

A legendás pécsiek – pécsi legendák séta Pécs valódi nagyjait és világhírű értékeit lengi körbe, egyik kedvenc állomása a pécsi animáció kiállítás. A belvároson kívül a Tettye is megannyi izgalmas történetet rejt magában, melyeket sokszor a pécsiek sem ismernek teljesen. 

A városnéző túrák február 25-én, március 4-én, március 25-én, április 1-jén, április 8-án, és április 29-én indulnak. A részletes információkért az érdeklődők az imagine.hu weboldalon tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!