Figyelni kell online vásárláskor

2023.02.18. 20:12

A vásárlói véleményt is mindig el kell olvasni

W.K.

Fotó: Rawpixel.com

– Az elmúlt években egyre többen és többet vásárolunk interneten. Egyre több szolgáltató, üzlet kínál online elérhető termékeket, szolgáltatásokat. Az online vásárlás azonban kockázatokkal is járhat, amelyeket mindig szem előtt kell tartanunk – hívja fel a figyelmet hivatalos internetes közösségi oldalán a baranyai Fogyasztóvédelmi Egyesület. – Megfelelő ismeretekkel, kellő körültekintéssel elkerülhetők a kellemetlen meglepetések – hangsúlyozzák. Útmutatót is adnak: az idei év első bejegyzéseiben összefoglalják, hogy mire érdemes figyelni internetes vásárlás előtt, közben és a termék átvételét követően. 

Mint írják, már a termék, vagy szolgáltatás kiválasztásnál is körültekintőnek kell lenni. Nem biztos ugyanis, hogy az internetes kereső által kiadott első találat a legmegfelelőbb. Ez ugyanis általában – mint az Egyesület jelzi – fizetett hirdetés. Az ár-összehasonlító oldalak alkalmazását javasolják, illetve tanácsaik szerint érdemes a vásárlói visszajelzéseket is áttekinteni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!