A kisgyermekes szülőknek hasznos témákat érintenek

2023.02.01. 10:40

Alig két hét alatt összeállt az I. Pécsibaba Expó programja

Előadásokkal, gyerekprogramokkal, kiállítással, vásárral és nyereményekkel várják a babát váró- és  kisgyermekes szülőket február 12-én délután a Tudásközpontban. A Pécsimami által szervezett I. Pécsibaba Expó minden programja ingyenes.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Máthé Daniella

Babát váró, kisbabás és kisgyermekes szülők vehetik birtokba a Tudásközpontot február 12-én délután a Pécsimami rendezvényén, ahol minden a várandósságról, szülésről és a gyerkőc első három évének mindennapjairól szól majd. 13 órakor dr. Kádár Annamária pszichológus előadása kezdődik Mesepszichológia–Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban címmel.

A várhatóan nagy érdeklődés miatt ez a program regisztrációhoz kötött. 14 órától több mint 50 helyi szolgáltatás és program várja az érdeklődőket a standoknál, előadásokon, játékos-zenés gyerekfoglalkozásokon, ahol egyébként pecséteket is gyűjthetnek a látogatók. A pecsétgyűjtő játékban résztvevők között több mint 50 nyereményt sorsolnak ki.

 A kismamáknak, babát váró pároknak olyan előadásokkal készülnek a szakemberek, amelyekből kiderül például, hogy mi történik a szülőszobán, az első pár napban a kórházban, szó lesz az újszülöttek szoptatásáról és arról, hogy hogyan érdemes készülni a szülésre, de lesz kismamatorna és kismamajóga-bemutató foglalkozás is. 

A várandósoknak szóló standoknál az érdeklődők kérdezhetnek a védőnőktől, a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársaitól, emellett részt vehetnek interaktív babagondozási gyakorlaton, megismerkedhetnek a szülésfelkészítéssel és a gyermekágyas időszakkal foglalkozó szakemberekkel, sőt ingyenes kismamafotózásra is jelentkezhetnek (egy elektronikus kép ajándék). 

A legkisebbekre is gondoltak a szervezők, a 0–3 éves korosztályú babáknak többek között Ringató mini gyerekkoncerttel, dalokkal, mondókákkal, játékos mozgásfejlesztő foglalkozással, babajógával, tipegőtornával, kerekítő mondókázóval, zenés bábjátékkal, valamint kötél köré épülő játékokkal kedveskednek, de lehetőség lesz akár a legkisebbeket is beíratni a Körbirodalom Gyerekkönyvtárba, ami díjmentes. 

Gellén Nóra, a Pécsimami Egyesület elnöke elmondta, nagyon rövid idő alatt állt össze a program, ami azt is jelenti, hogy sok szervezet, szakember és szolgáltató szeretne részt venni a kezdeményezésben. 

További program

A babát tervező párok, illetve a már szülővé vált apukák, anyukák olyan előadások közül is választhatnak, amely a szülői kompetenciákról, vagy épp a Dévény-módszerről szólnak. Lesz hurcitánc-bemutató, interaktív, játékos önismereti foglalkozás az édesanyáknak, és az érdeklődők környezettudatos és takarékos tippeket is kaphatnak a baba- és gyerekholmik beszerzéséhez, előadást hallgathatnak meg a stresszkezelési módszerekről, az erőszakmentes kommunikációról és veszteségfeldolgozásról, és arról is, hogy egyáltalán hogyan érdemes készülni a szülésre. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában