Nyárig biztosan nyitva tart a komlói uszoda

2023.02.02. 16:32

Állami támogatások is segítik a népszerű sportlétesítmény folyamatos működtetést

Az energiaválság ellenére az év első felében - köszönhetően a kimagasló látogatottságnak, a bevezetett energiatakarékossági intézkedéseknek, valamint az állami támogatásoknak - biztos, hogy nyitva tart a komlói uszoda, és az iskolai úszásoktatás is újraindul februártól.

W. K.

Fotó: Bencsik Ádám

 

- A tavalyi utolsó negyedévben, és az idei első negyedévben 12-12 millió forint állami támogatást kapott a város a létesítmény üzemeltetésének finanszírozására, és az államtitkársággal folytatott egyeztetések szerint a következő negyedévben is várható hasonló, a működtetés garantálásához elengedhetetlen segítség - tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere. 

A létesítmény jövőre lesz 20 éves, de még soha nem működött ekkora kihasználtsággal, mint a mostani téli időszakban.  A szolgáltatásokra nem csak a helybéliek körében nagy az igény: a város még tavaly ősszel a környező településeknek, sportegyesületeknek is felajánlotta, hogy az edzéseket, úszótanfolyamokat Komlón tartsák, és többen éltek is a lehetőséggel. A jövőben pedig még nagyobb lesz a kihasználtság, a Pécsi Tankerületi Központ fenntartásában lévő komlói általános iskolák számára ugyanis a délelőtti úszásoktatás folytatódik - a szolgáltatásból származó bevételek ugyancsak hozzájárulnak az uszoda stabil működéshez. 

Polics József kérdésünkre elmondta, több, mint tízezer gyermek tanult meg úszni az elmúlt csaknem két évtized során a komlói uszodában. - A létesítmény folyamatos működtetésének biztosítása fontos a gyerekek egészsége szempontjából, és mostantól, a Pécsi Tankerületi Központtal kötött megállapodásnak köszönhetően ismét lehetőségük nyílik az iskolásoknak arra, hogy a testnevelés órák keretein részesüljenek úszásoktatásban. A sportolók versenyekre való felkészülésének garantálása is kiemelkedő szempont, mindemellett a foglalkoztatást tekintve is fontos a város számára a komplexum nyitva tartása - emelte ki a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában