Elektronikus távoktatás

2023.02.27. 13:58

Az új könyv nagyban segíti az oktatók munkáját

A digitális oktatás fejlesztése érdekében új kötet született a Pécsi Tudományegyetem oktatóinak szerkesztésében.

Cz. E.

Fotó: Csortos Szabolcs

A világjárvány következtében sok felsőoktatási intézmény állt át elektronikus távoktatásra. Ennek apropóján alakult meg a PTE Oktatás- és Tanulástámogató Központ, amely azt a célt szolgálta, hogy segítse az átállást az egyetemen, és támogassa az intézmény oktatóit és hallgatóit a digitális módszertanok használatában.

A PTE oktatási rektorhelyettesének, Fedeles Tamásnak elmondása alapján a központ által támogatott fő irány a „blended learning”, azaz egy olyan megoldás, amely rugalmas módon vegyíti a digitális megoldásokat a hagyományos oktatás elemeivel.

Ennek a törekvésnek egyik fő eleme a február 27-én bemutatott, a digitális és hagyományos formában elérhető Fehér Könyv, amely segíti a digitális megoldások iránt érdeklődő oktatók munkáját.

Fotós: Csortos Szabolcs

A PTE DOT vezetője, Vörös Zoltán elmondta, hogy azzal a céllal állították össze ezt a kötetet, hogy a központ honlapjára feltöltött videós segítő anyagokkal és a jó gyakorlatokkal kiegészítve mindenki megtalálhassa a számára szükséges információt, tartalmat és támogatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!