Pályázat

2023.02.03. 13:58

Birtokba vehetik a gyerekek a szemelyi mini bölcsődét

Befejeződtek a szemelyi mini bölcsőde kivitelezési munkálatai.

bama.hu (forrás: BVÖH)

Fotó: Czinege Melinda

A szemelyi önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzat konzorciuma 187,6 millió Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A támogatás felhasználásával 7 fős mini bölcsőde épült.

A támogatás felhasználásával a községben 1 csoportszobás, 7 férőhelyes bölcsőde épült. A kor elvárásainak megfelelően az intézmény teljes mértékben akadálymentesített. A csoportszoba, a kiszolgálóhelyiségek, ill. ezeknek a működéséhez szükséges eszközök, bútorok, és berendezések mellett a gyermekek számára jól felszerelt játszótér is kialakításra került az ingatlan területén.

Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke a megvalósult beruházás kapcsán elmondta, amikor egy új bölcsőde, óvoda épül, akkor az a közösség életében mindig ünnep, hiszen amikor kisgyermeknevelő intézményeket építünk, akkor a jövőbe fektetünk. Ezen beruházások hozzájárulnak a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának elősegítéséhez, valamint vonzóbbá, élhetőbbé teszik a településeket a fiatal családosok körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!