Változások a menetrendekben

2023.02.01. 20:12

Csökken a várakozási idő a magyar-horvát határállomáson

Módosítja vasútvonalai menetrendjét a MÁV-START február elejétől, amely baranyai vonalakat is érint. A cég szeretné, hogy az utasok számára még kedvezőbb, rugalmasabb legyen az utazás.

Cz. E.

Fotó: Flajsz Péter

Horvátország schengeni övezethez való csatlakozásával a határellenőrzés megszűnt, amelynek egyik eredménye az lett, hogy a magyarbólyi határállomáson csökkenjen a tartózkodási idő. 

Ebből adódóan február 6-zól a Pécs-Villány-Magyarbóly-Pélmonostor (Beli Manastir) vonalon jelentősen módosul a menetrend, illetve a kishatárforgalmi vonatok száma is növekedni fog. Mindemellett pedig a Villány-Mohács vonalon is módosulni fog kismértékben a menetrend.

Ezek az intézkedések az utazások megkönnyítését szolgálják, ezektől pedig az utasforgalom növekedését várja a vasúttársaság. 

A mentrend további fejlesztési lehetőségeit is vizsgálja az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán-csoporttal közösen, amelyek a szokásos évközbeni módosítások alkalmával fog életbe lépni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában