Együttműködés

2023.02.09. 11:46

A gyakorlati tudást erősíti az egyetemen a Körber

Erősíti az oktatási és a kutatási együttműködését a Körber Hungária és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Kara (TTK).

Sz. Zs.

Fotó: Csortos Szabolcs

Újabb rangos helyi termelővállalattal fűzi szorosabbra kapcsolatát az egyetem: a PTE Természettudományi Kara és a Körber Hungária csütörtöki megállapodása jóvoltából a város nagy múltú gépgyára informatikai kurzusokkal, szakmai gyakorlati képzéssel és egy tanterem modernizálásával támogatja az oktató munkát.

Zalay Buda, a vállalat HR és kommunikációs szegmensvezetője, valamint dr. Trócsányi András dékán a dokumentumok aláírásakor a nemrégiben létrehozott PTE–Körber Campus Kompetencia Központ egyik első eredményeként értékelte e megállapodást. Amelynek elsődleges célja a hallgatók számára elérhető szakmai lehetőségek bővítése és az oktatás minőségének javítása, másrészt a tudományos és gazdasági pozíciók erősítése.
A projekt keretében a gyár informatikai szakemberei a nagyvállalati IT-megoldások valamint az SAP vállalatirányítási rendszer hétköznapi gyakorlati valóságába kalauzolják a hallgatókat, például tematikus szakmai előadásokkal egybekötött üzemlátogatások során. Emellett a Körber informatikai szakmai gyakorlati programot indít, amelynek révén hatékonyabban integrálhatják a gyakorlati tudást a gazdaságinformatikus és programtervező szakok oktatásába is. Segít a Körber az egyetemi infrastruktúra fejlesztésében is: még az idén felújítanak és csúcstechnológiájú digitális eszközökkel modernizálnak egy előadótermet.

Ugyanilyen hangsúlyos területe az együttműködésnek az innováció, amely során új projektekkel szeretnék kiszélesíteni a kar kutatási-fejlesztési tevékenységét. A szakmai és piaci ismeretanyagot közelítenék a tudományos közeghez is, olyan eredményekre törekedve, amelyekből az egyetem és a gyár egyaránt profitálhat, sőt, akár konkrét versenyelőnyhöz juthat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!