2023.02.07. 09:56
Díjnyertes séf tálalja az ételeket a minőségi nedű mellé
Bor- és ételkóstolóval készül a Pécsi Kulturális Központ február 7-én, 18 órai kezdéssel.
A kép illusztráció
Fotó: il21
A gasztronómia szerelmeseinek ez egy kötelező esemény, ahol terítékre kerül a Garai Ákos Pince cserszegi fűszeres bora. A Garai család 2013-ban vásárolta meg a kezdetben másfél hektárnyi területet a Nyéki-hegyen. Az elmúlt tíz év alatt számos borversenyen értek el kiváló eredményeket.
Céljuk pedig mindig is az volt, hogy minőségi kézműves borokat készítsenek és öregbítsék a szekszárdi borvidék hírnevét. Az ínycsiklandozó nedű mellé illő ételeket is kóstolhatnak majd az érdeklődők, amely Kosztolányi Zoltán világbajnok ezüstérmes séf kezei közül fog kikerülni. A séf 2018-ban a Luxemburgban tartott szakács-világbajnokságon érte el a dobogós eredményt, aki egyébként a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakoktatója. Mellette Taha-Dani Renáta püspökségi borszakértő vezeti be a résztvevőket a cserszegi fűszeres rejtelmeibe.
A gasztro-borklubon való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. További információért ajánlott felkeresni a Pécsi Kulturális Központot.