Farsangi időszak

2023.02.18. 20:34

Eseménydúsan telik az iskolai élet

Az elmúlt, farsangi időszakban sem unatkoztak a helyi általános iskolások.

M. R.

Fotó: © Szendi Péter

Az elsősök hagyományos szalagos fánkot sütöttek, a Bükkösdi Kézműves Műhelyben pedig kreatív, az ünnepkörhöz kapcsolódó alkotások születtek – a mohácsi busójárás busóálarcait idéző munkákat készítettek a gyerekek. 
Február 10-én az iskolai farsangi mulatságon mutatták be jelmezeiket a helyi diákok, akik közül volt, aki robotnak, más egy pattogatott kukoricás doboznak öltözött, de akadt búvár és Hófehérke is. Az eseményre az intézmény dolgozói is jelmezt húztak. A résztvevők számára a szülők ropogtatnivalóval, illetve változatos finomságokkal készültek, nemcsak különféle fánkokat, hanem házi készítésű szendvicseket, édes és sós süteményeket hoztak az ünneplő fiataloknak.

A bükkösdi gyerekek szülei nem először csillogtatták meg gasztronómiai tehetségüket, hiszen korábban például az adventi időszakban kedveskedtek az iskolásoknak rengeteg különleges süteménnyel. 
A februári farsangi mulatság során a gyerekek a jelmezes felvonulást követően a közös tánc és játék mellett számos ajándékban részesültek, többek között füzetek, filctollak, édességek, bögrék és plüssállatok is gazdára találtak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!