Vitaminbomba vár a piacon

2023.02.04. 07:00

Gyümölcsök, zöldségek védenek a megbetegedésektől

A téltábornok egy fokkal magasabbra fokozatra kapcsol, mínuszok jönnek a következő napokban. Érdemes felerősíteni immunrendszerünket, hogy a betegségek elkerüljenek minket.

Zsigmond József

Valószínű több helyen visszabújhatott a medve a barlangjába február másodikán, mert a mostani előrejelzések szerint erősebb fokozatra kapcsol a téltábornok, az elkövetkező napok jelentős lehűlést hoznak.

– Szombaton heves, viharos szél várható, majd vasárnapra jelentősen lehűl a levegő, aznap, valamint a jövő hét elején is csupán fagypont körül alakulnak majd a csúcsértékek, éjszakánként pedig mindenütt fagyni fog – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotós: Löffler Péter

Mivel most úgy néz ki, visszatér a tél, érdemes megerősíteni immunrendszerünket, hogy a betegségeket, az influenza, a köhögés elkerüljön minket. Ha nem akarunk vitaminpirulákon élni, akkor lehetőségünk van a piacon olyan gyümölcsöket, zöldségeket venni, ami rengeteg vitamint tartalmaz, és megerősíti szervezetünket.

Nagyon jó C-vitamin forrásnak számítanak a déligyümölcsök, a citrusfélék (citrom, narancs, grapefruit), de a héjéban főtt burgonya, savanyú káposzta, kiwi, hagyma, zöldpaprika, karalábé, csipkebogyó is rengeteg vitamint tartalmaz. Sokan arra esküsznek, hogy a fekete retek, vagy a reszelt gyömbér véd meg minket a betegségtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!