Van miből válogatniuk

2023.02.02. 13:58

Határ a csillagos ég, új és az országban egyedülálló szakokat is indít a pécsi egyetem

Sok új szak, képzés született a Pécsi Tudományegyetem berkeiben, amelyek egy részéről lehet, hogy még nem is hallottunk, pedig az lenne az álomszakunk.

Cz. E.

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

 

A Bölcsészettudományi Kar élen jár egy új alap- és több mesterszak indításával 2023-ban. Az előbbi szerepet a filozófia, politika, gazdaság alapszak tölti be, amellyel az a cél, hogy szélesebb látókörű filozófusok, politológusok és gazdasági szakemberek hagyják el az intézményt.  

A mesterszakokat illetően bővebben válogathatnak a továbbtanulók. Angol nyelvoktató, humánökológia, kreatív írás és művészeti kritika, korai intervenciós mentálhigiénés tanácsadás, valamint orosz nyelv és irodalom mesterszakot is hirdettek.  

Az Egészségtudományi Kar az országban egyedülálló felsőoktatási szakképzést indít felsőfokú egészségügyi adminisztrátor néven. Olyan szakembereket képeznének, akik képesek lesznek levenni az orvosok, szakdolgozók válláról az adminisztrációs terheket, ami által több idő és energia marad a tényleges gyógyításra.  

A Művészeti Kar két mesterszakot és egy szakirányú továbbképzést indít útjára az új tanévben. Az előbbibe tartozik a hangművészet mesterszak, ahol az elektronikus média területéről szerezhetnek ismereteket a diákok. Az elektronikus zene és a kapcsolódó médiaművészetek felsőfokú, önálló mesterképzésben történő elsajátítása eddig csak külföldön volt elérhető, viszont egyre nagyobb az igény a szakmai tevékenység folytatására itthon. A másik mesterszak a tárgyalkotás nevet viseli. Olyan szakembereket nevelnének ki, akik képesek az üzleti, a gazdasági, a társadalomi szféra ízlését pozitívan befolyásolni. Szakirányú továbbképzést pedig spontán és tervezett alkotás szakpedagógus néven indított az MK, amelyre a zeneiskolában tanítókat invitálják az improvizációs és a zeneszerzés tanításának elsajátítására.  

A Természettudományi Kar a sör terén indít két szakirányú továbbképzést sörfőző mester szakmérnök és sörfőző mester néven. Míg a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon idén először lesz lehetőség szociálpedagógiát alapszakon tanulni, valamint korai intervenciós mentálhigiénés tanácsadás mesterképzést is hirdettek, ahol a 0-6 éves, fejlőési nehézséggel élő gyermekekkel és családjaikkal foglalkoznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában