Előadást is tartottak

2023.02.17. 11:30

Hernborba utaztak az Erasmus-os diákok a siklósi iskolából

Zs. K.

Forrás: Bamosz Kft Autó és Kamionmentés csoportja Baranya Megye Balesetek Bamosz Kft.

Németországban vendégeskedett a siklósi Batthyány Kázmér Általános Iskola 3 diákja és 3 pedagógusa az Erasmus projekt keretében. A siklósiak egy hetet töltöttek Herbornban a Comenius Schule meghívására, ahol, mint már sokadjára, most is hat ország diákjai és tanárai találkoztak.

A szívélyes fogadtatás és köszöntőműsor után a résztvevők megismerkedtek egymással, és a XXI. század kívánalmainak megfelelően felszerelt vendéglátó iskolával. A tanulók kiselőadást tartottak, ezúttal arról, hogy milyen digitális eszközöket, alkalmazásokat használnak az iskolájukban. Workshopokon vettek részt, felvételt készítettek az iskolarádió stúdiójában, Lego-robotokat programoztak és még a 3D-s nyomtatást is kipróbálhatták. 

A pedagógusok a nap folyamán különböző szakmai megbeszéléseken kedvező gyakorlatokat osztottak meg egymással, a témával kapcsolatban. Májusban Szlovéniában folytatódik a program, ide szintén ellátogat majd a siklósi iskola egy csoportja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!