Kolbásztöltő verseny

2023.02.13. 15:26

Jól sikerült idén is a sváb disznótor Szederkényben

Remek hangulatban telt a második évben megrendezett Sváb Disznótor és Kolbásztöltő Verseny Szederkényben.

Zs. K.

A Szederkényi Német Önkormányzat által szervezett programra ezúttal nyolc csapat jelentkezett, közülük pedig Hoffmann Hütte nevű szederkényi csapat kolbászát találta a zsűri a legfinomabbnak. A két felnőttből és három gyerekből álló csapat a 20 pontból 18-at ért el, de valamennyi versenyző kolbásza jó értékelést kapott. 

A zsűri elnöke dr. Szabó Géza, a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület elnöke, de pontozott még Maml Balázs jelenlegi, valamint Hergenrőder János korábbi polgármester, valamint Hegedűs Tibor. A programot házi réteskészítő tanfolyam és harmonikaszó, és meglepetés busótánc is színesítette. A kostolókból befolyt bevételt – több mint 400 ezer forintot – a német önkormányzat az óvoda fűtéskorszerűsítésére fordítja.

Ulbert Renáta, a német önkormányzat elnöke megköszönte a részvételt a lelkes csapatoknak, a szakavatott zsűri közreműködését, a szervezőknek, és a lebonyolításban segítőknek pedig azt, hogy a szederkényiek egy ilyen jó hangulatú programot tudhatnak maguk mögött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!