Baranya-csatorna

2023.02.22. 11:46

Kezdődhet a munka, az árvizek ellen védik Mánfát

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Mészáros János

Hamarosan megkezdődhet a mánfai csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésének második üteme – a települést átszelő Baranya-csatorna mederrendezése első ütemben megtörtént, most a falu határába tervezett záportározó kialakításán a sor.

A beruházás mintegy 100 millió forintos pályázati támogatásból valósul meg, az építkezés megkezdéséhez szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás megindításáról a héten tartott ülésén tárgyaltak. A záportározó építése kiemelkedő jelentőségű, hiszen, hasonlóan a Baranya-csatorna már megvalósult mederrendezéséhez, ez a fejlesztés is a település villámárvizektől való védelmét szolgálja.

A korábbi években a nagyobb esőzéseket követően többször is volt árvízkészültség a faluban, a hegyoldalról lezúduló hatalmas mennyiségű víztömeget a Baranya-csatorna nem tudta elvezetni. A mederrendezés megtörtént, mintegy 130 millió forintos beruházás során, a falu teljes hosszában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!