Rákellenes világnap

2023.02.11. 13:57

Közös sétával hívják fel a figyelmet a megelőzésre

bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Ladóczki Balázs

A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Magyar Rákellenes Liga a Rákellenes Világnap (World Cancer Day) alkalmából „Ismerd fel időben!” kampányt szervez. A világnap apropóján a betegségek megelőzését és az egészséges életmódot fókuszba helyező „Ismerd fel időben!” kampány során 4 városban, közte Pécsen rendeznek ingyenes egészségügyi állapotfelmérést és szűrést a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbuszai és egészségügyi szakszemélyzet segítségével. 

Pécsett február 14-én, a  PTE ÁOK, Szigeti út 12. alatt várják az érdeklődőket 10:00-16:00 óra között.

A helyszínen elérhető szűrések: vérnyomásmérés, vércukorszint mérés, koleszterin- és trigliceridszint-meghatározás, férfiaknak PSA mérés. kardiovaszkuláris állapotfelmérés, csontsűrűségmérés, testösszetétel analízis, életmód tanácsadás, szájüregi szűrés, légzésfunkciós vizsgálat.

Ezen túlmenően február 13-án 16:00-kor Budapesten, Pécsen, Debrecenben és Szegeden egyszerre közös sétával indítják el a programsorozat stafétáját a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve. Cél, a rákmegelőzésre történő ismételt figyelemfelhívás, hiszen rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet! Az útvonal:

Pécsett a gyülekező a Fogászati és Szájsebészeti Klinika bejáratánál lesz (Tüzér u. 1.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!