Viharos szél

2023.02.04. 08:50

Óvatosságra inti a rendőrség és a katasztrófavédelem az autósokat

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Erős szél, a magasabban fekvő területeken és északon hó nehezítheti a közlekedést hétvégén. Szombatra piros figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére, köztük Baranyára.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az időjárási prognózisra való tekintettel az alábbi közlekedési tanácsokkal adja a közlekedőknek:
– Viharos szélben csökkentsük a sebességet, fokozott figyelemmel közlekedjünk, és tartsunk nagyobb követési távolságot. Nagy szélben nem tanácsos olyan pótkocsit és utánfutót vontatni, amely könnyű és nagy az oldalfelülete, mert az erős szél könnyen felboríthatja.

–   Magas építésű járművek, teherautók, kamionok előzésekor a szél irányától függően számítsunk hirtelen fellépő oldalszélre vagy annak megszűnésére.

A katasztrófavédelem tanácsai a mai napra:

Mielőtt útnak indulunk, tájékozódjunk az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljünk útra. Az autóba tankoljunk a szokásosnál több üzemanyagot és vigyünk magukkal feltöltött mobiltelefont. Ha bajba jutott autóst, gyalogost látunk, hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában