Meleget nyújt a támogatás

2023.02.01. 21:40

Rászoruló családok fűtési gondjain segít az E.ON és a Máltai Szeretetszolgálat

Sok családnak okoz gondot a megélheti költségek jelentős mértékű megnövekedése. A probléma pedig sok településen tömegesen jelentkezik. Ezen próbál enyhíteni közös együttműködésben az E.ON Hungária Csoport és a Máltai Szeretetszolgálat.

Cz. E.

Forrás: E.ON

Az együttes munka keretében huszonhét dél-dunántúli kistelepülésen, valamint Pécs legszegényebb részein 460 családnak nyújtanak támogatást. A rászorulók otthoni fűtésének segítsége mellett nyolc kistelepülésen működő, közösségi térként szolgáló Jelenlét Ház fűtését is biztosítják a 25 millió forintos összegből.

Sajtótájékoztató E.ONxMáltai – a képen balról jobbra:  Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke és Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese
Forrás: E.ON

A karitatív szervezet ügyvezető alelnöke, Győri-Dani Lajos nem csak feladatuknak, hanem felelősségüknek is tartja, hogy a legnagyobb krízisben a legszegényebbek mellé álljanak, és közvetlen segítséget nyújtsanak nekik. 

Az E.ON és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködése már tíz éves múltra tekint vissza. Az E.ON vezérigazgató-helyettese, Jamniczky Zsolt bízik a máltaiak tapasztalataiban és tudja, hogy általuk a támogatás a lehető legjobb helyre kerül és valódi segítségként hasznosul.  

A szeretetszolgálatnál szakmai vezetőként dolgozó Fehér Angéla Pécsen tevékenykedik, aki egyik legnehezebb feladatuknak a „jól segítséget" tartja. Jól segíteni úgy tudnak, hogyha pontosan azokra az igényekre tudnak viszonylagosan gyorsan reagálni, amire a legnagyobb szükség mutatkozik. Most pedig pont ez történik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában