Kedvezménykártyával

2023.02.10. 07:46

Remek gesztus: féláron látogathatják a siklósiak a Harkányi Gyógyfürdőt

A dél-baranyai városok együttműködésének újabb eleméről tett tanúbizonyságot Siklós és Harkány vezetése. Megállapodtak, hogy a siklósi fürdő zárva tartásáig a siklósiak városi kedvezménykártyával kedvezményesen látogathatják a Harkányi Gyógyfürdőt.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Kedvezménykártyával féláron válthatnak jegyet a siklósiak a Harkányi Gyógyfürdőbe addig, amíg a siklósi fürdő zárva tart. Az egyezségről januárban Baksai Endre Tamás harkányi és Riegl Gábor siklósi polgármester folytatott egyeztető tárgyalásokat. Ennek megvalósíthatóságához azonban először módosítani kellett a kártya használatáról szóló siklósi önkormányzati rendeletet, hiszen abban korábban az állt, hogy a helyi lakosok a kártyával csak siklósi befogadóhelyeken válthatják be a kedvezményeket.

A rendeletről a január végi testületi ülésen tárgyaltak a képviselők, és támogatták a két városvezető kezdeményezését. Ezután az adatkezelési előírások betartásával előkészítették a megvalósíthatóság feltételeit, majd szerdán reggel a két polgármester, illetve Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke aláírta az erről szóló szerződést. 

A Siklós Kártyát egyébként 2010-ben vezette be az önkormányzat, és jelenleg is több elfogadóhely kínál kedvezményeket a helyi lakosoknak a vásárlások, valamint a szolgáltatások igénybevétele után. A legnagyobb kedvezmények a siklósi várban, és a siklósi fürdőben realizálódnak, hiszen előbbibe ingyenes belépésre, utóbbiba pedig 50 százalék kedvezményre jogosít a Siklós Kártya felmutatása. Mint korábban megírtuk, a Siklósi Termálfürdő (és a Hotel Castello is) általános karbantartási és nagytakarítási munkálatok elvégzése miatt március 9-ig zárva tart. 

A Harkányi Gyógyfürdő igazgatója a megállapodás kapcsán elmondta, a harkányi lakosok számára is biztosít kedvezményt a fürdő, a harkányi kedvezményes belépőkártyával rendelkezőknek december 15-től számítva – tízezer belépés erejéig – 1500 forintért válthatnak jegyet. Eddig kevesebb mint a harmadát használták fel a helyiek ennek a kedvezménynek, és ha elérik a 10 ezres belépést, akkor a továbbiakban is kedvezményesen, féláron vásárolhatják meg a fürdőjegyüket. 

Hozzátette, a két város megállapodása megerősíti azt a tényt is, hogy Siklós és Harkány nem riválisként tekint egymásra, hanem egymást kiegészítve, ezzel a térséget is erősítve kell együttműködnie a szomszédos városnak.

– Egyik város sem önállóan egy turisztikai desztináció, hanem mindkettőnek van turisztikai terméke, amelyek együtt tesznek ki egy turisztikai csomagot. Ha valaki külföldről, vagy távolabbról a térségbe érkezik, akkor a harkányi gyógyfürdőzés mellett meg szeretné tekinteni a várat Siklóson, és és a minőségi borok is elérhető közelségben vannak Villányban. Színes, változatos programkínálattal lehet a térség turisztikai vonzerejét növelni – mondta a fürdőigazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!